Tukuwool Fingering

Tukuwool Fingering on lanka, josta kaikki lähti liikkeelle.

Fingering on kevyttä ja ilmavaa, rouheudessaan pehmeää. Kaksisäikeisessä langassa on suht tiukka, elävä kierre, joka asettuu pesussa tasaiseksi. Lankaa voit neuloa monella eri neuletiheydellä, halusitpa tiivistä ja kestävämpää tai harvempaa ja laskeutuvaa pintaa. Yksi vyyhti riittää naisen lapaspariin, naisten koon M neuletakkiin tarvitaan tiheydestä ja väljyyksistä riippuen 5 – 7 vyyhtiä.

Väreillä haluamme olla mukana ajassa, unohtamatta kuitenkaan ikuisesti kauniita harmaita. Tukuwoolin sävyistä on helppo tehdä persoonallisia tai klassisia väriyhdistelmiä.

Tukuwoolin värikartassa on tällä hetkellä 36 sävyä: 9 neutraalia sävyä, joista 01, 03-09 luonnonväristä. Sävyssä 02 humu on luonnonharmaan joukossa hieman värjättyä mustaa, jotta saimme aikaan täydellisen vaalean harmaan. Sävyt 20-37 ovat kirkkaita värjättyjä sävyä ja sävyt H20-H36 meleerattuja sävyjä.

Suomalainen villa on luontaisesti likaa hylkivää, joten paras tapa huoltaa neuleet on tuuletus. Erityisesti pakkasessa ja lumessa tuulettaminen on tehokasta.

195 m / 50 g
100 % suomalaista villaa
käsinpesu
puikkokoko 2 – 3.5 mm
tiheys 24 – 30 s / 10 cm:lle