Tietoa meistä

Tukuwoolin tarina

Tukuwoolin tarina

Tukuwool on syntynyt intohimosta villaan ja palosta tehdä jotain omannäköistä. Haluamme antaa maailmalle täysin suomalaisesta villasta Suomessa kehrätyn ja värjätyn neulelangan. Meille tärkeintä on neulominen – ja materiaalin suhde väriin. Lankamme värit puhuvat yksilöllisyydestä, rohkeudesta ja syvistä tunteista.

Tarinamme alkoi vuonna 2014 yhden naisen rakkaasta harrastuksesta. Pauliina Hurme loi toimivan pohjan kansainväliselle ja kotimaiselle lankamerkille, jota TitiTyyn oli helppo jatkaa keväällä 2016.  Nyt Tukuwool on kasvamassa vahvaksi tuotemerkiksi ja yritykseksi. Jälleenmyyjiä on lukuisia niin Suomessa kuin ulkomailla. Kansainvälinen kiinnostus kasvaa koko ajan.

Tukuwool Fingering on ensimmäinen lankamme, jonka valmistus alkoi syksyllä 2014. Sen värikarttaan kuuluu nyt 23 sävyä. Syksyllä 2016 lanseerattiin uusi kotimainen sukkalanka Tukuwool Sock, jossa toistuu samoja sävyjä kuin Fingeringissä.

Yrityksemme koti on Jyväskylässä, mutta lankamme kehrätään Mikkelissä ja värjätään Hämeenkyrössä. 100 % kotimainen villa on lankamme sielu.

Alusta lähtien Tukuwoolissa on ollut kyse värien leikistä ja neulomisen ilosta. Tuota iloa haluamme myös jakaa olemalla tiiviisti mukana neulojien yhteisössä. Teemme jatkuvasti yhteistyötä useiden neulesuunnittelijoiden kanssa maailmanlaajuisesti.