Taustaa värien nimistä ja käännökset englanniksi

Kirjoitettu 10.11.2017 | Kategoriassa Yleinen

Värien nimet ovat herättäneet paljon kiinnostusta – mistä nimet ovat syntyneet ja etenkin mitä ne tarkoittavat englanniksi? Tässä siis hieman historiaa aiheeseen.

Pauliinalla, Tukuwoolin perustajalla, oli omia merkityksiä monien nimien taustalle. Monikaan nimistä ei siis muille merkkaa mitään tai ei tarkoita mitään tiettyä asiaa, kuten uupo, anga, ruura, taate tai murai. Me halusimme hieman muuttaa tuota tyyliä niin, että sanoilla olisi jokin merkitys, mutta ne pysyisivät helppoina ilman ääkkösiä ja vielä enemmän suomalaisina. Tästä ajatuksesta syntyivät mm. hohka, repo, tyyni, ujo, runo. Alla lista käännöksistä englanniksi, kiinnostanevat myös suomenkielisiä… ihan helppo noita ei ole kääntää ja joku kääntäisi varmasti sanat toisinkin:

sake (japanes booze!)
humu hum
auri –
rae hail
anga –
ruura –
mantu soil
runo poem
raku (japanese ceramic)
leimu flame/flare/blaze
polte burning sensation
kimo grey (as a horse, not the color)
uupo –
empi (empiä would mean hesitate…)
joku someone
taate –
murai –
hohka glow
repo fox
valo light
selja elder
lehto grove
kajo shimmer
tyyni calm
ujo shy
syli lap
haave dream
aava open sea
nila phloem

Kukapa ei haluaisi kääriytyä ujoon syliin haaveilemaan tai  katsoa kun aava hohkaa polttavaa valoa…

TukuloveKAL alkoi 1.11! Tule mukaan rentoon menoon, ei tiukkoja sääntöjä, kunhan neulot ja levität Tukuloven sanomaa <3 Voit osallistua samalla projektilla muihinkin KALeihin. Palkintoja on luvassa tietenkin ja KAL päättyy Ystävänpäivänä 14.2.2018. Käytä Ravelryn projektissa ja Instassa tunnistetta #tukuloveKAL jotta löydämme kaikki KALiin osallistuneet neuleet. Voit osallistua myös keskeneräisellä neuleella tai neuleella, jossa on käytetty muitakin lankoja kunhan mukana on 50 % tai enemmän Tukuwoolia.

Lankaisia palkintoja jaetaan satunnaisesti kesken kaiken ihan mielijohteesta ja milloin sattuu! Mutta myös lopuksi kaikkien osallistuneiden kesken on luvassa muhkeita lankapaketteja.

Omille puikoille hyppii ensin Ysoldan uudet Rakkaus sukat. Eipä taida osuvampaa projektia olla tähän KALiin kuin nuo… Tulkaahan mukaan!