TukuBook

Kirjoitettu 02.11.2015 | Kategoriassa Tukubook

Tukuwoolilla on ollut suuri ilo saada tehdä yhteistyötä kotimaisten neulesuunnittelijoiden kanssa.

On mahtavaa seurata kokeneiden suunnittelijoiden työtä ja intohimoa alaan. TukuBook syntyi ajatuksesta (mutta mistä ajatus sitten tulee – se onkin oma tarinansa) viime pääsiäisen aikoihin. Melkein saman tein tiesin mitä tehdä, vaikka samalla ei ollut aavistustakaan.

Annoin sen lopulta kehittyä omalla painollaan. Suunnittelijoilla oli vapaus luoda omalla tavalla omannäköistään. Yhdistävänä tekijänä oli luonnonvärit. TukuBook on e-kirja, ja se on saatavilla Ravelrysta ja Tukun verkkokaupasta. Kirja on pdf-tiedosto, ja saat sen sekä Suomeksi että Englanniksi. Tukuwool fingering lankaa löydät myös verkkokaupasta tai lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Suvi Simolan Kaisla on kevyt ja niin houkutteleva, että se päällä on varmasti mukava kohdata syksy. Kauluksessa on raidoitettua ainaoikeaa, josta esillä on nurja puoli. Yksinkertainen oivallus, jolla saa ihanan erilaista ilmettä. Itseäni houkuttelee kauran ja luonnonmustan yhdistelmä, jossa kaura olisi pääväri.

Meiju K-P:n Kaalo tuo perinteisen ilmeen tähän päivään. Avoin kaulus tekee neuleesta juhlavan ja modernin. Selkeä palmikkoneulos edessä on ryhdikäs. Kaalo on helppo yhdistää vaikka nahkahameeseen ja työpaikalle.

Loola pipo on raidoitettua ainaoikeaa yhdistettynä rentoon ja löysään malliin. Pipon joustin osa on muotoiltu lyhennetyin kerroksin. Näin saadaan kapeampi takaosa, jolloin pipo ei mene poimulle niskasta. Ohjeessa on kolme kokoa; lapsi, nainen ja mies.

Syksy on inspiroivaa aikaa ja ihana syy tarttua puikkoihin. Iltojen pimetessä kodin pehmeät nurkat kutsuvat luokseen, ja kivointa siellä on innostua langoista ja uusista neulemalleista.

Lämpöisin terveisin,

Pauliina