Ruuraa ja kaarnaa

Kirjoitettu 02.11.2015 | Kategoriassa Yleinen

Ruura oli alunperin tarkoitettu mukaan Tukuwoolin värikarttaan. Ja olipa siellä muitakin, jotka putosivat matkalla pois. Monet sadat laskutoimitukset näyttivät, että kaksitoista olisi sopiva määrä aluksi. Ruura jäi kuitenkin aukkona mieleen, ja päätin poimia sen mukaan heti kun mahdollista.

Ja kyllä kannatti. Siinä on voimaa ja eloa! Totista kaurapuuroa! Sävy on vivahteikas ja jotenkin niin tuttu, että se ihastuttaa tavallisuudellaan. Etenkin alkusyksy on ollut minulle aina suurta inspiraation aikaa. Niin nytkin, tuntuu, että on paljon energiaa ja uusia ideoita. Paljon tapahtumassa. Aloitan uutta ja innostun kaikesta. Neulominen sopii hyvin vastapainoksi tuollaiselle energialle. Se tuo pysähtymistä, vaikka mielessä viliseekin. Kädet tasaavat hengityksen hiljaisella puikkojen liikkeellä. Samalla voi koittaa rauhoittaa ajatuksiakin. Ei ne minulla ainakaaan itsestään rauhoitu.

Kun Ruura näki päivänvalon täällä Varsinais-Suomessa, alkoi se heti huudella pääsyään puikoille. Pitkään se kuitenkin antoi itsensä olla, ennenkuin ajatus ja tunne kämmekkäistä syttyi. Niinpä tietysti, oivalsin. Kalanruotoa. Tein mallitilkkua ja kokeilin erilaisia joustimia. Yhdistin mukaan myös pintoja. Lopulta päädyin itselle omimpaan tapaan; eli karsin kaiken turhan pois. Sillä saan aikaan toivotun levollisuuden.

Kalanruoto pystysuunnassa on tavallaan ihan helppo neulos, ja aika nopeasti oppii myös ulkoa. Mutta keskittymistä se vaatii. Pyörönä neulottaessa virheen huomaa kyllä kerroksen vaihtumiskohdassa, koska silmukkaluku on silloin väärä.

Ohje on myynnissä Ravelryssa ja Tukuwoolin verkkokaupassa (2.90 €).

 

Arjen hiljaista suhinaa,

Pauliina